School met de Bijbel ‘De Kraats’ en CHE bekrachtigen intensieve samenwerking

9 februari 2017 | Door: Jenneke Groeneveld
De School met de Bijbel ‘De Kraats’ en de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) tekenden op 7 februari jl. een overeenkomst waarin intensief samenwerken centraal staat. Dit deden zij samen met 25 andere basisschoolbesturen. De gezamenlijke doelen zijn het opleiden van nieuwe leerkrachten, begeleiden van startende leerkrachten en innoveren van het basisonderwijs.

Met deze ondertekening op de CHE intensiveert de hogeschool de samenwerkingen die er zijn en breidt zij het landelijk netwerk uit. Iedere partnerschool heeft een gekwalificeerde interne coach opleiden (ICO) en gekwalificeerde mentoren in een stabiele begeleidingssituatie. Hierdoor is er een lerende en onderzoekende cultuur ontwikkeld en is er ruimte om in een groter professioneel netwerk te leren en de leerkracht nog meer in zijn innovatieve kracht te zetten.

Wilma Petersen, directeur van de Kraatsschool, is blij met de vernieuwde samenwerking en vindt het belangrijk studenten een stageplek te geven om ervaring in de praktijk op te doen. Petersen: “Juist door de stage leer je het mooie werk echt zien. Als school vinden wij het belangrijk om aankomende leerkrachten vertrouwen te geven zodat ze een goede ervaring kunnen opdoen van het werk wat ze straks gaan doen.” Ook dit schooljaar biedt de Kraatsschool weer ruimte aan een aantal stagiaires om leerervaring op te doen binnen de school.