Onze school

De School met de Bijbel ‘De Kraats’ biedt al meer dan 100 jaar  uitstekend onderwijs vanuit een christelijke levenshouding. Dit betekent dat we ons laten inspireren door de Bijbel als het Woord van God. We geloven dat God ons leven leidt en daarom willen we Zijn Woord doel en zin van ons bestaan laten zijn. We maken onze identiteit concreet door te lezen uit de Bijbel en daarover te praten met elkaar, en door veel aandacht te besteden aan de christelijke feestdagen.

kraatschool-luchtfoto

Slogan en kernwaarden

Onze slogan is: ‘Je mag zijn wie je bent en groeien in je talent’.

Onze kernwaarden zijn:

• We werken vanuit het Evangelie.
  • De Bijbel geeft richting aan ons hele leven.
  • Ieder kind mag er zijn en is uniek met eigen talenten en mogelijkheden.
  • Op onze school biedt een veilige plaats voor iedereen.
  • Op onze school hebben we oog voor rust, reinheid en regelmaat.

Respect

In de dagelijkse omgang vinden we respect voor elkaar heel belangrijk. We zien elk kind als uniek schepsel van God en willen de ons toevertrouwde kinderen onderwijs bieden op hun eigen niveau. De intern begeleider en onderwijsassistent ondersteunen de leerkrachten hierbij.

Wat biedt de school nog meer

Verder heeft de Kraatsschool onder andere het volgende te bieden:

• Een enthousiast team en betrokken ouders.
  • Leerkrachten die iedere leerling zien.
  • Een veilig pedagogisch klimaat waarin veel aandacht is voor het welbevinden binnen de groep.
  • Moderne onderwijsmethoden.
  • Een mooie, landelijke omgeving.
  • Een eigen gymzaal en deelname aan allerlei sporttoernooien.
  • Een kinderopvang met PSZ en BSO.

Ontdekken

We sluiten aan bij de ontwikkeling van elk kind door in de groepen leerstof in verschillende moeilijkheidsgraden aan te bieden. Kinderen die meer uitleg nodig hebben, krijgen dat. Kinderen die juist gebaat zijn bij meer uitdaging, mogen met minder instructie aan het werk en krijgen extra verdieping en verrijking.

De zaakvakken worden thematisch aangeboden. Ook hierbij is differentiatie voor de leerlingen. 21e skills worden hierbij toegepast. ook wetenschap en techniek heeft een plaats binnen de school.

Accepteren